Schoolboek illustraties Voortgezet onderwijs

Full colour illustraties voor lesboeken en zwart-wit illustraties of illustraties in grijstinten voor de werkbladen. We hebben jarenlange ervaring in het maken voor illustraties voor educatieve uitgeverijen. Deze voorbeelden betreft tekeningen gemaakt voor de lesgroepen van het Voortgezet Onderwijs.


Voor Uitgeverij Van In hebben wij diverse Franse lesmethodes mogen illustreren. De illustraties voor 7 à Dire zijn vrolijk, hip en spreken een brede doelgroep aan. Er wordt geen zwarte outline gebruikt, maar de lijn van de illustratie is gekleurd.


Ook deze zwart wit cartoons zijn gemaakt voor werkboeken. Deze keer voor het vak Maatschappijleer.

Voor Engelse werkboeken voor het VWO hebben wij deze schoolboekillustraties gemaakt. Deze cartoons zijn in grijstinten gemaakt. Dat maakt dat de cartoons wat minder scherp zijn.


Educatieve illustraties voor de jeugd. Goed te gebruiken in serie. Ook voor leuke posters en stripverhalen.


Ook voor modules van E-learning hebben wij verschillende thema's geïllustreerd. Samen met Roodbont Uitgevers hebben wij voor het Groenhorst College (Aeres) 9 modules voorzien van agrarische cartoons.

Enkele agrarische lesmodules:


- Pluimvee
- Biggenopfok
- Kraamstalmanagement
- Melkwinning
- Beweiding


Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook in de Hergé-stijl kunnen tekenen, ook wel de zgn. klare-lijn stijl gebruikt voor o.a. Kuifje. Uiteraard hebben wij er onze eigen swung aan gegeven.

Deze stijl is erg aantrekkelijk voor tieners en volwassenen. Met deze cartoonstijl schiet je altijd in de roos.

De illustraties worden o.a. ingezet als schoolboek illustraties voor het Voortgezet Onderwijs.

Deze voorbeelden zijn gemaakt voor een lesboek Champignonteelt.