Schoolboek illustraties Voortgezet onderwijs


Traditionele cartoons schoolboeken

Ook voor het lesmateriaal voor modules mbt  voortgezet onderwijs (E-learning) hebben wij verschillende thema's geïllustreerd. Samen met Roodbont Uitgevers hebben wij voor het Groenhorst College (Aeres) 9 modules voorzien van agrarische illustraties.

Enkele agrarische lesmodules waarvoor we de agrarische cartoons hebben gemaakt:


- Pluimvee
- Biggenopfok
- Kraamstalmanagement
- Melkwinning
- Beweiding


Cartoonstijl a la "Kuifje"

Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook in de Hergé-stijl kunnen tekenen, ook wel de zgn. klare-lijn stijl gebruikt voor o.a. Kuifje. Uiteraard hebben wij er onze eigen swung aan gegeven.

Deze stijl is erg aantrekkelijk voor tieners en volwassenen. Met deze cartoonstijl schiet je altijd in de roos.

De illustraties worden o.a. ingezet als schoolboek illustraties voor het Voortgezet Onderwijs.

Deze voorbeelden zijn gemaakt voor een lesboek Champignonteelt.

Klassieke tekenstijl

Deze klassieke tekenstijl wordt wel eens vergeleken met de strips van Noortje en Tina. Nog steeds is deze tekenstijl erg geliefd bij tieners. Voor de KNRM en de Westlandse Reddingsbrigade hebben wij een hele serie leskaarten en diploma's mogen illustreren in deze stijl. Uiteraard ook in te zetten bij grote projecten voor schoolboeken.

Cartoon in grijstinten

Voor Engelse werkboeken voor het VWO hebben wij deze schoolboek-illustraties gemaakt. Deze cartoons zijn in grijstinten gemaakt. Dat maakt dat de cartoons wat minder scherp zijn. De grijscartoons zijn uiteraard ook geschikt voor alle andere media, boeken en tijdschriften.