Tekenstijlen Basisonderwijs

Illustraties en werkbladen groep 3 - 4 basisonderwijs

Trein, ijs.... Enkele voorbeelden van woorden die kinderen in Nederland leren als ze naar de lagere school gaan. Maar wist je dat kinderen op St Eustachius en Saba  onderwijs krijgen vanuit deze zelfde boekjes? Er rijdt helemaal geen trein op deze eilanden of ijs komt helemaal niet voor. Wel een leguaan. Wij zijn dan ook echt heel vereerd om de illustraties te mogen verzorgen voor een nieuwe leermethode welke geheel gemaakt is voor de kinderen op de Bovenwindse Eilanden.

Met woorden die deze kids wel begrijpen. Ze herkennen zichzelf in de afbeeldingen. Huisjes worden geïllustreerd zoals ze bv. op Saba zijn en de scholen zoals een school er daar uit ziet. Leren wordt zo een stuk makkelijker!

Voor de Taalunie hebben wij deze educatieve schoolboek illustraties gemaakt, speciaal voor de kids in het Basisonderwijs op de Bovenwindse eilanden


Op deze werkbladen staat op een speelse manier veel informatie over het onderwerp. De tekeningen voor dit basisschool materiaal zijn gecombineerd met foto's, waardoor er een speels effect optreedt.


Praatplaat - Kijkplaat Basisonderwijs Groep 3 - 4

Voor het basisonderwijs op de Nederlandse Antillen Saba, Sint Eustachius en Sint Maarten hebben wij een grote serie kijkplaten gemaakt. De leerkrachten kunnen aan de hand van deze vrolijke platen diverse thema's behandelen. Vandaar dat deze kijkplaten ook wel praatplaten voor het basisonderwijs worden genoemd.


Artwork en design interactief lesmateriaal basisonderwijs Groep 5

Voor YellowFizz, nu bekend onder de naam marketingbureau VUUR, hebben wij illustraties mogen verzorgen t.b.v. een app waarmee de woordenschat van kinderen van groep 5 van de basisschool spelenderwijs kan worden vergroot. Kinderen maken een avatar aan waarmee ze in een themawereld steeds verschillende woorden leren en deze vervolgens oefenen met spelletjes.

Voor Bureau NVT hebben wij diverse praatplaten voor het onderwijs mogen illustreren. Het Project Spreek je Buurtaal is een grensoverschrijdend project en leert schoolkinderen op 33 scholen in de Achterhoek, Twente, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen spelenderwijs de taal van het buurland te spreken.
Dit initiatief is nu bekroond met de Grenslandprijs van de Grenslandconferentie Noordrijn-Westfalen-Nederland.