TEKENSTUDIO

Binnen tekenstudio Tekenteam zijn er vele tekenaars actief allemaal met hun eigen specialiteit.

De tekenaars uit onze tekenstudio blinken vooral uit voor de volwassen en serieuze doelgroep maar ook in het tekenen voor de allerkleinsten. De ene illustrator is gespecialiseerd in het tekenen van dieren en de andere weer juist in mensen en een andere illustrator maakt juist weer tekeningen met een zeer hoge aaibaarheidsfactor.

Tekenteam bestaat alweer 20 jaar, nog lang niet de oudste tekenstudio van Nederland maar wel ééntje met een dijk aan ervaring.

illustrator_danielle

Daniëlle Mulder

coördinator

Daniëlle heeft Tekenteam in 1996 opgericht. Zij is financieel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen onze tekenstudio. Daniëlle zorgt ervoor dat alle betalingen op tijd de deur uitgaan en binnenkomen. Ik haar vrije tijd is ze vooral te vinden in de moestuin.

tekenstudio

Richard Bijloo

art-director

Richard is eigenaar van Tekenteam en de creatieve spil binnen de tekenstudio. Richard kan zeer snel ingewikkelde materie omzetten naar een kinderlijk eenvoudige vertaling. In zijn vrijde tijd vind je hem op een snowboard, wakeboard, longboard of surfboard.

 

VISIE

Onze visie is bovenal mooie tekeningen te maken voor al onze klanten. Voor ‘interne’ campagnes geldt dat de illustraties doeltreffend behoren te zijn. Dat de spijker op zijn kop wordt geslagen of de cartoon net even voor die knipoog zorgt in de saaie materie. Of dat die tekening ervoor zorgt dat de zware kost nu pas echt duidelijk wordt voor iedereen. Altijd uitgewerkt in een kwalitatief en professionele tekening!

 

Voor kinderen willen we vooral tekeningen maken waar ze ontzettend veel plezier aan beleven. Het gaat erom deze kinderen te verwennen met bijvoorbeeld een waanzinnig leuke kleurplaat met een fatsoenlijke lijnvoering en niet een smoezelig krabbeltje met een gekartelde rand. Kinderen zien het verschil! Hoe vaak wordt een kleurplaat namelijk echt volledig ingekleurd? Uiteraard geldt dit ook voor kinderboekjes en characters. Iedereen kan een konijn tekenen. Maar komt een konijn tot leven, krijgt het karakter, is het speciaal genoeg? Lukt het om het dier in alle standen te tekenen, te laten lachen, huilen en zingen en blijft het konijn daardoor altijd hetzelfde konijn? Hier onderscheidt de zeer goede tekenaar zich van de middenmoot. Bij Tekenteam gaan we altijd alleen voor het allerbeste!

WERKWIJZE

Binnen Tekenteam zijn professionele tekenaars werkzaam ieder met zijn eigen tekenstijl en specialiteit. Hoe ingewikkeld een tekenopdracht soms ook lijkt, bij ons is het in goede handen en krijgt u het beste eindresultaat. Schoolboeken waarvoor in korte tijd honderden illustraties voor getekend moeten worden, een characterdesign ontwikkelen voor een bekend merk of attractiepark, een uitgebreide kijkplaat voor de dienstverlenende sector, een kleurplaat of een portrettekening, we zetten ons altijd vol enthousiasme in!

 

We gaan altijd voor de beste kwaliteit en deadlines zijn voor ons heilig. We streven ernaar dat de klant altijd één aanspreekpunt heeft voor het gehele project met dezelfde coördinator.

Deze coördinator is de schakel tussen het creatieve brein en u als klant en bewaakt de deadlines. Hierdoor kan de illustrator zich volledig concentreren op datgene waar hij of zij goed in is namelijk, tekenen.

 

Tijdens uitgebreide tekenopdrachten die vaak een lange doorlooptijd met zich meebrengen kunnen onverwachte dingen ervoor zorgen dat een tekenaar de deadline niet kan halen. Doordat er meerdere tekenaars binnen Tekenteam werkzaam zijn hebben wij bij eventuele calamiteiten altijd een illustrator beschikbaar die in dezelfde stijl het project kan voorzetten. Wel zo handig wanneer u als klant een specifieke lijn hebt opgezet en deze wil blijven continueren.

 • 1 Briefing

  We ontvangen een briefing waarbij illustraties dienen te komen en zoeken de juiste tekenstijl.

 • 2 Schetsen

  We maken een schets(en) van de illustraties zoals wij het voor ogen hebben.

 • 3 Feedback moment

  U geeft terugkoppeling op de schets en keurt deze goed of u vraagt om enkele aanpassingen.

 • 4 Uitwerken

  De schets wordt uitgewerkt en desgewenst ingekleurd tot illustratie.

 • 5 Presentatie

  U krijgt een voorbeeld toegezonden. Akkoord dan sturen we het drukbestand en is iedereen als alles goed is tevreden : )

We waarderen het zeer als u als klant meedenkt over de boodschap van de tekeningen. Onze tekenaars zijn natuurlijk experts op het tekengebied maar u bent de expert op uw vakgebied. Een goede samenwerking is dus essentieel om tot de beste tekeningen te komen. Het meedenken over de boodschap die in de cartoon of illustratie komt is ook leuk om te doen! Uiteraard kunt u ons ook gewoon uw copy sturen en aangeven waar de cartoons/illustraties bij dienen te komen en de volledige vrijheid aan onze illustratoren overlaten.

De gemaakte illustraties kunt u binnen uw organisatie prima hergebruiken. Het kan ook zo zijn dat we in goed overleg het origineel van een cartoon aan u afstaan, deze kan dan worden ingelijst waardoor u een dierbare en waardevolle herinnering aan de muur van de organisatie kunt ophangen.