Illustraties

ILLUSTRATIES, HET VISUALISEREN VAN TEKST

 

Illustraties  zorgen er veelal voor dat een platte tekst visueel wordt gemaakt ofwel wordt ondersteund. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden! Op deze pagina laten we vooral tekeningen zien waarmee de volwassen doelgroep benaderd kan worden o.a. voor gebruik in magazines, boeken, personeelsbladen, ‘powerpoint’-presentaties, interne campagnes, jaarverslagen, etc…

U kunt ook een voorbeeld van een tekening of tekenstijl naar ons mailen welke u zelf voor ogen hebt. Eigenlijk kunnen we altijd wel in de gewenste tekenstijl uw tekenopdracht invullen. De kracht van ons team is dat we met meerdere illustratoren over diverse specialiteiten beschikken en altijd wel een illustrator hebben die in dezelfde richting als uw wensen kan illustreren.

illustraties
AGRARISCH

We tekenen veel voor de agrarische sector. Of het nu groenten, bloemen of dieren zijn. Tekenteam tekent prachtige en deskundige agrarische tekeningen.

educatief

We tekenen veel voor schoolboeken en leermethodes. Het gaat dan vaak om honderden tekeningen binnen een afzienbare tijd.

FOTOREALISTISCH

Fotorealistische illustraties zijn nauwelijks van foto’s te onderscheiden en worden regelmatig ingezet in reclame campagnes.

ZAKELIJK

Met zakelijke illustraties kunnen moeilijke onderwerpen of ingewikkelde materie buitengewoon goed worden ondersteund. Veelal waren het echte hersenkrakers om lappen tekst te vangen in één pakkend beeld.

JEUGD

Voor de doelgroep van 8 tot en met 12 jarigen zijn onderstaande jeugd illustraties zeer geschikt. Ze zijn modern en enigszins ondeugend.

VISUALS

Visuals zijn schetsen van een gewenste situatie die men voor ogen heeft. Eigenlijk zijn het sfeerbeelden die bijvoorbeeld worden gebruikt als werktekening voor een in te zetten reclamecampagne.

PORTRETTEN

Portrettekeningen lenen zich bij uitstek als inzetje i.p.v. een ‘standaard’ foto. Dit geeft een persoonlijk tintje voor een columnist en is een meerwaarde in een jaarverslag.

SCHOOLBOEKEN

Voor diverse schoolboeken tekenen we vele tekeningen. Hier een overzicht

Tekenteam

CARTOONS

Illustraties zijn er uiteraard in allerlei soorten en maten. Belangrijk onderscheid tussen illustraties en cartoons is dat illustraties niet ludiek zijn maar een serieuze ondertoon hebben. Daarom mogen ze ook nooit verward worden met cartoons. Cartoons zijn er juist om de draak te steken met een onderwerp terwijl illustraties bedoeld zijn om serieuze onderwerpen te verduidelijken.